مناظره با موضوع حاکمیت و حجاب

بسم الله الرحمن الرحیم

با توجه به بحثها و نزاع‌هایی که بویژه بعد از جریان درگذشت خانم مهسا امینی در کشور رقم خورده، مساله حجاب و مداخله حکومت در این موضوع به مساله‌ای چالش‌برانگیز تبدیل شده است. در همین راستا روز دوشنبه ۶ تیرماه ۱۴۰۲ به دعوت مدرسه آزادفکری گفتگویی داشتم با آقای محسن برهانی درباره اینکه آیا حاکمیت حق دخالت در حجاب زنان را دارد؟ که این گفتگو به صورت زنده از طریق یوتیوپ پخش می‌شد.

علت اینکه مناظره با وی را پذیرفتم این بود که برخی از مقالات و گفتگوهایش را خواندم؛ و دیدم برخلاف توییتهایش، در عرصه مقاله و گفتگو شخصیتی علمی از خود بروز داده است. در ابتدای گفتگو هم همین را توضیح دادم. در این جلسه نیز، بیش از نیمی از جلسه بحث کاملا در فضای منطقی پیش می‌رفت؛ البته اواخر بحثهای ایشان دوباره از نظر حقیر تاحدودی احساسی وغیرمنطقی شد، که این مقدار در فضای مناظره طبیعی است.

موضع من در اصل همان بود که ۸ سال قبل در یادداشت حجاب قانونی یا حجاب اجباری مطرح کرده بودم. همان چهار مقدمه را در ابتدای بحث مطرح کردم. ایشان گفتند: طرح مقدمه دوم ضرورتی ندارد؛ در مقدمات یک و سه نیز با نظر بنده اختلافی نداشتند؛ اما کوشیدند برای مقدمه چهارم شقوق مختلفی مطرح کنند، که بحث ما ناظر به آن شقوق ادامه یافت و به نظر خودم ابعاد جدیدی از مساله مطرح شد.

برای مشاهده فیلم کامل این گفتگو در سایت آزاد (با امکان گفتگو با مهمانان و مخاطبان)  روی این کلمه A Z A D. im کلیک کنید. همچنین فیلم کامل این گفتگو در یوتیوب آزاد از اینجا  می‌توانید مشاهده کنید

Visits: 2168

2 Replies to “مناظره با موضوع حاکمیت و حجاب”

  1. جناب سوزنچی عزیز.اطمینان دارم که نظرات در سایت شخصی شما منتشر نمیشود و نظرم بیشتر سبک دلنوشته دارد که به دست شما برسد.
    با وجود اینکه اختلاف جدی در مبانی فکری با شما دارم و نگرش کاملا اومانیستی به دنیای خودم دارم ، از اخلاق و منش رفتاری شما در مناظره لذت بردم و بنظرم اگر امکان وفاق بین دو گروه با جهان بینی اسلام و تجدد خواه وجود داشته باشه منحصرا با همین الگوی تعامل امکان پذیره.
    بعنوان جوانی که برای صرفا ابراز عقیده و بدون کوچیک ترین خشونتی مدتی بازداشت شده و خلاصه انواع و اقسام رفتار های بازدارنده قضایی رو تو اعتراضات تجربه کرده با احترام باید عرض کنم که نقد های زیادی به شما دارم ولی به اختصار ، استدلالتون در مورد آمار و ارقام موسسه ای که ازش صحبت کردید از نظر بنده قابل تعمیم دادن نیست.
    علاوه براینکه کاملا در مورد صورت پرسش ها و پاسخ ها صحبت نکردید و مکان و زمان نظر سنجی هم معلوم نیست و اینا همش محل مناقشس ، استدلال اصلی این است که قاطبه ی جنس زن ، از مقابله و ستیزه بیزاره و حتی المقدور تلاشش بر پرهیز از رفتار های دردسر سازه و کسانی هم که علی رغم فشار محیطی برخلاف اب شنا میکنن عده محدودی هستن و جزء دسته ی زنان جنگجو و مطالبه گر دسته بندی میشن و با این نگاه که بعد از چند ماه درگیری و نزاع و تو برهه زمانی معین ، تعداد افراد کاملا بی حجاب چنین نسبتی با کل داشته ،چه بصورت میدانی چه بصورت نظرسنجی تشریحی نمیشه در مورد خواست و اراده زنان یک ملت اظهار نظر کرد.
    خود بنده با وجود شناخت نسبی از شما ، برای پرهیز از مشکلات احتمالی آینده ، ادرس و اطلاعات خیالی ثبت میکنم .
    حال تصور کنید سایر مردم در برابر پرسش های جدی سیاسی و حاکمیتی که توسط افراد کاملا ناشناس و مرموز انجام میشود چگونه واکنش نشان میدهند.
    ارزوی سلامتی و عزت برای شما دارم و اینکه
    در دنیای پر از برهانی ها ، لطفا به سوزنچی بودن ادامه دهید.
    با احترام
    از طرف یک شهروند درجه دو

    • سلام علیکم
      چنانکه گفته اید علاوه بر نامتان آدرس ایمیلتان هم خیالی است زیرا به ایمیلتان ایمیلی زدم که از شما برای نشر مطلب کسب اجازه کنم (چون نوشته بودید:اطمینان دارم که نظرات در سایت شخصی شما منتشر نمیشود؛ و من نمی دانستم این ناشی از بدبینی شماست یا تقاضای شماست) اما با پیام (Address not found) مواجه شدم. از این رو علی القاعده ناشی از بدگمانی شما بوده است و به گمانم اجازه داشته باشم نشرش دهم زیرا جای نگرانی ای برای شما نخواهد داشت زیرا از این طریق کسی نمی تواند شما را شناسایی کند.

      ۱) بسیار متاسفم که فضای بدبینی و بدگمانی بقدری زیاد شده که شما حتی از ارسال چنین مطلبی احساس نگرانی می کنید.
      بنده البته به شما و امثال شما حق می دهم که گاه به خاطر برخوردهای واقعا نادرستی که از طرف دستگاه حکومت با شما رخ داده دچار چنین سوء‌ ظنی باشید و با اینکه هیچ مسئولیتی در حکومت ندارم اما به عنوان یک مسلمانی که تاحدی که به نظرم قابل دفاع بوده از حکومت دفاع کرده ام بابت این رفتارها از شما پوزش می خواهم

      ۲) در مورد آمارهایی که عرض شد متاسفانه آقای برهانی هربار در میان کلام بنده پرید و عملا نگذاشت منظور بنده درست منتقل شود. من در آن جلسه فقط خواستم بگویم ادعای شما که می گویید اکثر زنان مخالف قانون پوشش هستند ادعای نادرستی است و آمارها خلاف این است؛ اما درباره اینکه آمارها را چگونه باید تحلیل کرد فرصت بحث اصلا نشد و البته بنده هم ساده انگارانه به مساله نگاه نمی کنم که بگویم اوضاع خیلی خوب است و فقط درصد ناچیزی از وضع موجود ناراحتند. خیر. قبول دارد درصد ناراضیها از وضع موجود زیاد است و بحث من فقط سر این نکته بود که آیا این ناراضی‌ها واقعا طرفدار اینند که قانونی برای پوشش نباشد یا از نحوه مداخله های حاکمیت ناراضی‌اند و مطالبه می کنند که قانون باشد اما به نحو معقول اجرا شود (که بنده اجرای معقول را این می دانم که قبول کنیم جنس این مساله از جنس مسائل مربوط به حقوق مدنی است و جز در موارد خیلی خاص نباید به نحو حقوق کیفری (که از جنس برخورد خشن است) برای اجرای این قانون اقدام کرد).

      با این فرمایش شما که با یک نظرسنجی اینچنینی نمیشود درباره اراده زنان یک ملت اظهارنظر کرد کاملا موافقم و بنده اتفاقا در مقام این بودم که اظهار نظر آقای برهانی بر مبنای یک سلسله مشاهدات بالای شهر تهران را زیر سوال ببرم نه اینکه خودم بر این اساس قضاوت کنم البته چون در فضای مناظره افراد فقط سیاه و سفید می بینند اینکه رد دلیل مخاطب لزوما به معنای اثبات مدعا نیست را متوجه نمی شوند

      من شما را با این متنی که نوشته اید به هیچ عنوان شهروند درجه دو نمی دانم و ان شاء الله خداوند بر توفیقات همه ما برای شناخت و عمل به وظیفه درست انسانی خود بیفزاید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*