در سال تحصیلیای که در پیش داریم (نیمسال اول ۹۶-۹۷) درسی به نام «فلسفه غرب» برای دانشجویان ارشد رشته فلسفه علوم اجتماعی در دانشگاه باقرالعلوم ع دارم. در این درس پس از مرور سریعی بر آراء یونان باستان، محور اصلی بحث از دکارت تا کانت و هگل قرار خواهد بود و بعد از آن به سراغ فلسفه علم میرویم انشاءالله
منبع اصلی درس فلسفه غرب کتاب «تاریخ مختصر فلسفه جدید» نوشته راجر اسکروتن (ترجمه اسماعیل سعادتی خمسه، انتشارات حکمت) خواهد بود؛ هرچند بحث فقط شرح متن نیست و تلاش میشود با ملاحظات کاربردی در حوزه مباحث فلسفه علوم اجتماعی باشد. کتاب مذکور نایاب بود اما مدتی است تجدید چاپ شده است.
برای درس فلسفه علم، متن معینی را قرار ندادهام. عمدتا به دو کتاب «چیستی علم» چالمرز و «فلسفه علم در قرن بیستم» گیلیس ارجاع میدهم اما بسیاری از بحثها خارج از این دو کتاب است. حال و هوایی از بحثهای اینجا را در بخش اول کتاب «علم دینی، معنا امکان و راهکارهای تحقق آن» میتوانید بیابید.
فایلهای صوتی جلسات در سامانه آموزش مجازی دانشگاه بارگذاری میشود و مشاهده آن برای عموم آزاد است؛ اما مشارکت در آن فقط برای دانشجویان درس ممکن است. برای ورود به آن از اینجا اقدام کنید و در صورتی که درباره مباحث آن مطلبی داشتید میتوانید در قسمت دیدگاه همین صفحه مطلبتان را منعکس کنید.
بازدیدها: ۱۰۰۲
با سلام خدمت شما استاد عزیز، بسیار مفید بود و از زحمات شما قدردانی میکنم. در طول جلسات بارها به ارائه ادامه مبحث در ترم آینده و درس جامعه شناسی معرفت اشاره داشتید آیا امکانش هست از فایل صوتی آن بهرمند شویم؟
سلام علیکم
در همین سایت میتوانید آنها را مشاهده کنید از طریق لینک زیر: https://www.souzanchi.ir/sociology-of-knowledge/