بسم الله الرحمن الرحیم
بنده سالهاست در راهاندازی و ارائه مباحث شهید مطهری در دورههای مطالعاتی مشارکت داشتهام و همواره میگفتم: شهید مطهری به ما کمک میکند که به یک نظام فکری منسجم دست یابیم. چندی پیش عدهای از دوستان که در زمینه خاصی به پژوهش مشغولند درخواست کردند که «نظام فکری شهید مطهری» را در یک یا چند جلسه برایشان بیان کنم.
تامل در این موضوع که چه مطالبی را میتوان به عنوان «ـنظام فکری» شهید مطهری مطرح کرد، مرا به تاملی در این زمینه کشاند که:
آیا اساساً در مورد متفکران دینیای مانند شهید مطهری میتوانیم از «ارائه نظام فکری» آنها سخن بگوییم؟
آیا نظام فکری دادن شهید مطهری به کسی که آثارش را با جدیت مطالعه میکند به این معناست که میتوان عدهای از گزارههای او را به عنوان یک نظام فکری در کنار هم گذاشت و در اختیار دیگران قرار داد؟
آیا وقتی بخواهیم به طور درجه ۲ به اندیشههای امثال شهید مطهری نظر کنیم، باید از «روششناسی اندیشههای او» سخن بگوییم یا از «نظام معرفتی او»؟
فایل زیر سخنانی است که امروز (پنجشنبه ۱۳۹۶/۱۱/۱۹) در جمع پژوهشگران مذکور در این زمینه مطرح نمودم.
بازدیدها: ۶۱۰
سلام. خسته نباشید. پیشنهاد مهمی که به حضرتعالی دارم این است که همانطور که برای اندیشه های استاد شهید مطهری کارهای جالبی کردید برای استاد شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد هم انجام دهید. شهید هاشمی نژاد در عین حال که اندیشه والایی در مسائل اعتقادی و اجتماعی و اخلاقی و سیاسی و… داشتند و امام خمینی و رهبری و… درباره شایستگی های ایشان سخنان عجیبی دارند ولی متاسفانه چندین سال است که کتب و اندیشه ایشان به فراموشی سپرده شده. از شما خواستارم که به احیای اندیشه ایشان در کنار دیگر متفکرین بزرگ عصر بپردازید. والسلام